Werth ScopeCheck® FB DZ – Multisensor CMM Teknolojisi

24-02-2021 17:59

Werth ScopeCheck® FB DZ – Multisensor CMM Teknolojisi şimdi çok daha esnek

 

 

Birbirinden bağımsız çalışan sensör eksenleri ile, ScopeCheck FB DZ sınır olmadan çoklu sensor ölçümleri sağlar. Cam ölçüm tablası ve alttan aydınlatma kolayca söküldükten sonra ağır iş parçaları artık granit tabla üzerinde doğrudan konumlandırılabilir ve rahatlıkla ölçülebilir.

 

 



 

Werth ScopeCheck® FB DZ ürün grubu, geniş ölçüm aralıklarına sahip kompakt cihazlar sunar.. Multisensor ölçümleri için geniş ölçüm aralığı elde edilebilir, üzerinde bir görüntü işleme sensörü ve geleneksel bir prob bulunan en küçük makine 425 mm x 500 mm x 350 mm ebatlarındadır.. Sadece bir sensörle yapılan ölçümler için en küçük makinemiz 530 mm x 500 mm x 350 mm'ye kadar genişletilmiş bir ölçüm aralığı sunar. Daha büyük ölçüm aralıkları da vardır, örneğin 2000 mm x 1000 mm x 600 mm ebatları gibi... Yeni Werth ScopeCheck® FB DZ düşük ağırlıkta ve kompakt yapıdadır. Makine sağlamdır aynı zamanda  daha da iyileştirilmiş ortam titreşim duyarlılığına sahiptir.

 

 
 
 
 
ScopeCheck® FB dört taraftan da yüklenebilir ve genişletilebilir ölçüm tablası ile erişilebilirlik daha da artırılır. Yeni geliştirilen aydınlatma konseptiyle, cam tabla ve aydınlatma ünitesinin ağır iş parçalarının ölçümü esnasında sökülmesi kolaydır ve iş parçaları doğrudan granit ölçüm tablasının üzerine monte edilebilir

 

İki Koordinat Ölçüm Cihazının Yerine İki Sensör Ekseni


Multisensör CMM Makinemiz isteğe bağlı olarak iki bağımsız sensör ekseni eklenebilir. Sistem üzerinde hem optik hem de dokunarak ölçümlerin yanı sıra her iki ölçüm prensibinin optimum bir kombinasyonu da mümkündür. Bir sensörle yapılan ölçümler sırasında, ikinci eksen ölçüm aralığının dışındaki park konumunda kalır. Bu durum, iş parçasının geometrilerine çarpışma riski olmadan her taraftan erişilebilmesini sağlar. Satın alınması düşünülen makine sadece bir sensör eksenine sahipse, ileriye dönük gerekli olması halinde ikinci eksen yerinde eklenebilir.
Werth Multisensör CMM Sistemine, her bir sensör eksenine çok çeşitli sensörler bağlanabilir. Bu sensörler, görüntü işleme sensörünün ışın yolunun önüne aynı konumda bulunan - herhangi bir aksesuara ihtiyaç duymadan - bir mıknatıslı bağlantıyla bağlanır. Şimdi ScopeCheck® FB DZ multisensör CMM' de farklı sensörleri otomatik olarak kullanabilmek için, probe ağacında hareketli geri çekilme ekseni de mevcuttur. Probe ağacı, sensörler değiştirilmek istendiğinde sadece park konumundan ölçüm aralığına koordinat ölçme makinesi eksenleri aracılığıyla taşınır. Değişiklikten sonra, ölçüm aralığının dışındaki park konumuna geri döner. Buradaki fayda, tüm ölçüm aralığının iş parçalarını ölçmek için verimli bir şekilde kullanılabilmesidir.


 

Her Türlü Uygulama için Multisensör Teknolojisi


Temel ScopeCheck® FB DZ konfigürasyonu, kendini kanıtlamış zoom optiklerini içerir. Makine üzerine isteğe bağlı olarak, patentli Werth Zoom eklenebilir. Werth Zoom, kullanıcının sadece büyütme seçimine izin vermekle kalmaz, aynı zamanda derin deliklerde veya büyük çaplı silindirik iş parçalarında çarpışma olmadan ölçümler elde etmek için çalışma mesafesi ayarlanabilir. MultiRing® ile, örneğin, düz kenarların kısa çalışma mesafesi ve son derece küçük bir açıyla kontrastını optimize etmek için farklı ışık açıları ayarlanabilir.
Modern multisensör teknolojisinin tüm yelpazesi, ScopeCheck® FB DZ Multisensör CMM ile birlikte kullanılabilir. Lazer mesafe sensörü, Werth Laser Probe (WLP), görüntü işleme sensörünün ışın yoluna entegre edilmiştir. Laser Line Probe (LLP), büyük iş parçalarını her taraftan ölçebilmek için döner / eğimli bir kafa ile kullanılabilir. Patentli Werth Fiber Probe® (WFP) ve Werth Contour Probe (WCP) dokunsal-optik sensörler, ScopeCheck® FB DZ ile de kullanılabilir. WCP, iş parçası koordinatlarında standartlara uygun pürüzlülük ölçümlerini tercih edilen bir yön olmadan sağlar. Küçük bir prob küresi (çap 20 µm'ye kadar çap) ve esnek şaftla donatılmış patentli mikro prob WFP®, geleneksel dokunsal-elektrik problarından 100 kat daha küçük problama kuvvetine sahiptir. Bu özellikler Microprobe WFP®'yi mikro geometrilerin ve hassas yüzeylerin 3D(3 Boyutlu) ölçümlerini yapabilmesine olanak tanır.


 

 

Kompakt Werth ScopeCheck® FB DZ, herhangi bir kısıtlama olmadan çok sensörlü ölçümler için idealdir (solda). Yeni çıkarılabilir aydınlatma konseptiyle, ağır iş parçaları doğrudan ölçüm tablasında ölçülebilir (sağda).

 

WERTH ScopeCheck FB DZ MULTISENSOR CMM BROŞÜRÜ İNDİR.

 

 

*
*
*
*

 

 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.